BioMenade prirodna kozmetika ~hidratantna krema za lice i okoloočna krema sa hijaluronom

 Pozdrav!

Na moju adresu su prije nekoliko tjedana stigle ove dvije kreme za lice. Znam da vam sigurno ne izgledaju poznato jer je ovo bio i moj prvi susret s njima. Radi se o prirodnom brendu kozmetike pod nazivom Bio Menade. Pa da vas malo bolje upoznam s njim :)

Bio Menade slogan glasi "Zdravlje i ljepota iz Istre".

Radi se o ručno izrađenoj kozmetici od prirodnih certificiranih sirovina (eteričnih i baznih ulja, hidrolata, aktivnih supstancija) koja ima blagotvorno djelovanje na lice i tijelo. Za sastojke se brine OPG Mirjana Baćac (Pula) koja je i krenula s idejom stvaranja takve kozmetike još 2008g. Proizvodi imaju gotove analize državnog zavoda za javno zdravstvo da prolaze zahtjevne stupnjeve čistoće i kvalitete.


Desert rose ~hidratantna krema za lice 

Što kaže proizvođač: 

"U prijevodu pustinjska ruža prirodno remek djelo u kojem se isprepliće igra vjetra, pijeska i vode. Hidratanatna krema za lice, koja hidratizira, hrani i djeluje na vaše bore. Prekrasnog mirisa ukonponiranog sa uljem drva ruže,geranij i pačuli."

Sastav: 
 
eterično ulje drva ruže, et. ulje geranija, pačuli ulje, hladno prešano ulje suncokreta, hladno prešano ulje argana, hladno prešano ulje makadamije, hidrolat lavandule, glicerol, prirodni emulgator, e vitamin, ceramid complex, hijarulonska kiselina, eko konzervans





Što ja kažem? 

Obje kreme dolaze u plastičnoj teglici na odvrtanje sa zaštitnim poklopcem. Na teglici je naziv proizvoda i sastav. Dizajn je jednostavan i minimalistički što mi se sviđa. 

Teglica sadrži 50 grama kreme a rok trajanja je 6 mjeseci od otvaranja. Cijena kreme iznosi 59 kn.

Kremu sam koristila svakodnevno kao dio jutarnje rutine kože. Krema je bijele boje. Srednje je gustoće, mekana, glatka jako lijepe strukture. Kad se nanese ne ostavlja mastan trag niti je teška na licu. Dapače, lice ostavlja mekanim, glatkim i hidriranim. Trebala bi djelovati i na borice, no tu je stvarno teško reći da li se što dešava po tom pitanju. Sporo se troši jer je mala koliina dovoljna za cijelo lice. Moram napomenuti da krema ima intenzivan miris što bi nekima moglo smetati. On se osjeti još nekih pola sata od nanošenja. Iako nisam ljubiteljica mirisa ruže ni jakih mirisa u proizvodima za lice, ovaj mi nije smetao.  

Mocca okoloočna krema sa hijaluronskom kiselinom 


Što kaže proizvođač?

"Obogaćena s antioksidansima, proteinima i vitaminom E - ova luksuzna krema će pružiti intenzivnu hidrataciju, a povećava elastičnost i smanjuje bore i podočnjake."

Sastojci: 

organsko avokado ulje, organsko arganovo ulje, kava ulje, glicerin, organsko kokosovo ulje, organsko konopljino ulje, zeleni čaj, vitamin e, maslinovo extra djevičansko ulje, mljevena kava, vitamin E, eko konzervans, eko emulgator, ceramid kompex, hijaluronska kiselina.





Što ja kažem? 

Ova okloočna kremica dolazi u pakiranju od 30 grama, rok joj je isto 6 mjeseci od otvaranja. Cijena je 60 kn.
  Nju sam koristila ujutro i uvečer na područje oko očiju. Prstima bi lagano utapkavala i tapkala po tom području. Krema je blago smeđe boje. Srednje je gustoće, glatka, lako razmaziva. Upija se malo sporije, nakon nekih 10 minuta a okoloočno područje ostavlja blago zategnutim i nahranjenim. Ono čemu sam se najviše veselila jest navod da smanjuje podočnjake. Ali moram priznati da nema nekih rezultata po tom pitanju. Podočnjaci bi izgledali isto nanijela ja kremu ili ne. Ova krema također ima blagi miris i to po kavi. Ne bi ga osjetila nakon utapkavanja.

Zadvoljna sam njegom obaju krema, sviđa mi se što su sastojci većinom prirodni a cijene pristupačne.

Moj savjet Vam je da ovakve ili slične kreme na prirodnoj bazi držite u hladnjaku kako bi što duže zadržale svoja svojstva i svježinu. P.s. super je osjećaj nanositi ih takve na lice :)

Kozmetika je dostupna na http://lavanda-bacac.hr/web-shop/ gdje su u ponudi i drugi proizvodi. Link na njihovu Facebook stranicu.

*PR proizvod

4 komentari:

  1. Hej...odmah cu ti reci da to nije prava prirodna kozm...jer da je..ne bi toliko malo kostala. Moja mama je licencirani aromaterapeut i radi s pravim et.uljima koji su strasno skupi, tako da kremu ne moze prodati ispod 180 kn minimalno..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na komentaru :) Prenosim ono što je navedeno na proizvodima, možda nisu svi sastojci prirodni ali neki jesu, no ne smatram se kompetentnom u tom području tako da to prepuštam onima koji se time bave ;)

      Izbriši
    2. Ovdje vrlo važnu ulogu imaju bazna ulja, a neka ulja i sami proizvodimo imamo OPG i puno zemlje livade i šume sa uzgojem maslina i drugog ljekovitog bilja, i svi proizvodi su rađeni sa pravim eteričnim uljima ...napominjem dio mi proizvodimo lavandin,lavanda, maslinovo ulje ,macerati nevena, gospine trave, macerat gaveza, i ulje smilja..također sa destilacijom dobivamo i hidrolat koji se dodaje kremama, prema tome se može i formirati cijena, Lavanda Baćac - BioMenade Hand made kozmetika

      Izbriši
    3. Autor je uklonio komentar.

      Izbriši

©2015 Beautybysunshine8. Sva prava pridržana.. Pokreće Blogger.

Obrazac za kontakt

Naziv

e-pošta *

Poruka *